A szuper csípős kendermag tuning – készítsd el misztikumok nélkül!

A szuper csípős kendermag tuning – készítsd el misztikumok nélkül!

A kendermag kétségkívül már évtizedek óta a pontyhorgászat egyik legnagyszerűbb csalija. Erről a fantasztikus aprómagról tényleg elmondható, hogy kiállta az idők próbáját és szinte semmit sem veszített vonzó hatásából. Az alábbi írásban bemutatom, hogy egy egyszerű útmutató segítségével még hatékonyabbá tehető a kender, ami jelentősen megnöveli a fogósságát.

Arra, hogy a kendermag valójában minek is köszönheti a hallatlan népszerűségét, tulajdonképpen mind a mai napig csak találgatások és feltételezések vannak. De az tény, hogy a kendermagot úgy képesek enni a halak, mint semmilyen más etetőanyagot, és egyszerűen imádnak hosszú ideig a magok között turkálni. Sőt! Apró mérete miatt a halak nagyon sokáig ott tartózkodnak az etetésen, mivel minden szemet el akarnak fogyasztani. A kendermag egész évben hatásos, de különösen jól működik azokon a vizeken, ahol a pontyok már nagy mennyiségű bojlival találkoztak az eltelt évek során. Tulajdonképpen a kender az egyik legtisztább, legteljesebb mag, amit ez idáig a horgászatra használhatunk. Egyetlen más mag sem veszi fel a versenyt magas tápértékű mutatóival. A kender egy olyan fantasztikus, könnyen emészthető, 100% növényi fehérjeforrás, amely a természetben megtalálható esszenciális aminosavakat (EAAs) megfelelő arányban tartalmazza, így a halak táplálkozási spektrumára óriási hatást gyakorol. Jelentős mennyiségű létfontosságú enzim és az esszenciális zsírsavak (EFA) is megtalálhatók benne. Rendkívül gazdag Omega-3-ban, valamint forrása az omega-gamma-linolénsavnak (GLA). 47%-os fehérjetartalommal bír.

A mágikus apómag
Frissen főzve az igazi

Egyes emberek véleménye szerint a főzött kender külső megjelenésében kísértetiesen hasonlít a pontyok egyik fő természetes táplálékához, a vízi csigához. Mások állítása szerint a pörkölt dióra kissé emlékeztető illata és íze miatt kedvelik a vizek lakói. Sokan viszont azt vallják, hogy bizonyos mértékig ropogós textúrája miatt fogyasztják szívesen a halak, mert a héja a kagylók, rákok, csigák kemény vázát idézi. Jó néhányszor felmerült már az is, hogy halakat teljesen függővé teszi, mert olyan hatása is lehet, mint az indiai vadkendernek. Ez azonban egyáltalán nem igaz, mert a terményért termelt kender egy teljesen más növény. A CC Moore csaligyártó cég véleménye szerint az igazi ok valószínűleg az, hogy a rendkívül magas a kendermag tápértéke: ásványi anyagokban, vitaminokban és természetes olajban gazdag beltartalama teszi igazán fogóssá ezt a valóságos kalóriabombát.

Tegye a nyers kendert egy vödörbe vagy egy lezárható edénybe, majd öntse fel hideg vízzel, hogy a kendert teljesen ellepje
Áztatás után öntse egy főzőedénybe
Addig érdemes főzni, míg a szemek elkezdenek kipattogni

A kendermag elkészítésének folyamata méretének és a magon lévő repedésnek köszönhetően rendkívül egyszerű, nem igényel különösebb felkészültséget. Ahogy a többi magnál is, a legjobb, ha frissen készítjük el. A nyers kendermag előnye, hogy ha a horgász magának főzi le otthon, akkor ezt a horgászatához tudja igazítani, tehát így mindig frissen főzött kendert kap. A fel nem használt, megmaradt kendert pedig egyszerűen le lehet fagyasztani a következő horgászatig, ezzel frissen tartva azt.

Adjon hozzá Hot Chorizo kivonatot
Hagyja, hogy a kender magába szívja a fűszeres kivonatot
Adja hozzá a Chilli Powdert

A kendermag fogóssága nagymértékben fokozható különböző ízesítésekkel, de a tapasztalatok alapján legjobban bevált a csípős-fűszeres adalékokkal való tuningolás. A békés halak, de különösen a pontyok és nagyobb testű keszegek egyszerűen megőrülnek, amikor találkoznak a csípős kenderrel.

Hagyja pihenni néhány óráig a keveréket, majd zárja le
Néhány napon belül használja el…
… vagy fagyassza le

1 kg kendermaghoz 30 ml Hot Chorizo és 20 g Chilli Powder szükséges!
Ha kedvet kapott hozzá, próbálja ki!
A szuper csípős kendermagos etetőanyaghoz kapásokban gazdag pontyos órákat kíván a Pontycentrum csapata!

Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.