Gyakran tapasztaltam már, hogy olyan tavakon, ahol elsősorban method módszerrel vagy más pontyos technikával horgásznak, ott a por állagú etetőanyagok, sőt, még az élő csali sincs olyan hatással a bajszosokra, mint a micro pellet. Nyáron, melegebb víz esetében ezt ki lehet váltani csemegekukoricával, de ilyenkor, tavasszal attól még túlságosan gyorsan eltelnének a halak. Így aztán nincs más lehetőségünk, ha ilyen helyzetben pontyot szeretnénk fogni, akkor az open end kosarakat is pellettel kell megtölteni.
Ahogy megjelenik a tavaszi napsütés, egyre többen vágyunk vissza a vizek partjára, hogy élményeket, tapasztalatokat és persze halakat gyűjtsünk. Az online horgászközösségekben számos érdekes kérdés és eszmecsere zajlik, ezek közül most öt izgalmas felvetést válogattunk ki, amelyekre szeretnék mások számára is hasznos választ adni. Nem a sablonos reklámszövegek világa ez, hanem a gyakorlatban is hasznos tanácsoké, életszerű megközelítésekké. Ha te is keresed a finomhangolásokat a módszereidben, ezek a gondolatok neked szólnak.
A vietnámi túrámon saját bőrömön tapasztaltam meg, mit jelent az allergiás reakció… De hogyan készüljünk fel egy ilyen helyzetre?
A legáltalánosabb, legkedveltebb élő csali a giliszta mellett. Több éve kínáljuk webáruházunkban, sok ezer litert küldtünk már el megrendelőinknek. Kiforrott szállítási rendszerünk van, amely garantálja, hogy sértetlenül érkezik meg a megrendelőkhöz, bármennyit és kérnek. Ennek egyik titka, hogy mindig frissnek kapjuk és szállítás előtt hűtve csomagoljuk. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Talán kevesen tudják, de lakhelyünk közelében van az ország egyik legnagyobb csontkukac előállító üzeme. Így a napi rendelések függvényében mindig „csak” annyit kérünk a gyártótól, amennyire szükség van. Nem leöregedett régi csontit kapnak a megrendelők, amely néhány nap múlva már bebábozódnak. Az általunk forgalmazott változatban 4 különböző színűt talál, ezek: fehér (festés nélküli), piros, sárga, fluo sárga. A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Ennek súlya kb. 30 dkg.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani? A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A legáltalánosabb, legkedveltebb élő csali a giliszta mellett. Több éve kínáljuk webáruházunkban, sok ezer litert küldtünk már el megrendelőinknek. Kiforrott szállítási rendszerünk van, amely garantálja, hogy sértetlenül érkezik meg a megrendelőkhöz, bármennyit és kérnek. Ennek egyik titka, hogy mindig frissnek kapjuk és szállítás előtt hűtve csomagoljuk. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Talán kevesen tudják, de lakhelyünk közelében van az ország egyik legnagyobb csontkukac előállító üzeme. Így a napi rendelések függvényében mindig „csak” annyit kérünk a gyártótól, amennyire szükség van. Nem leöregedett régi csontit kapnak a megrendelők, amely néhány nap múlva már bebábozódnak. Az általunk forgalmazott változatban 4 különböző színűt talál, ezek: fehér (festés nélküli), piros, sárga, fluo sárga. A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Ennek súlya kb. 30 dkg.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani? A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.