Harcsa sörben párolva

Harcsa sörben párolva

A köztudat szerint szívesen fogyasztanak sört a horgászok. Ez részben igaz, részben nem… De az tény, hogy nem egy alkalommal észrevettem, hogy a mellettem ülő horgászok ritkán jelentkező kapások közben, 1-2 doboz sört is elfogyasztanak. Ezért egy olyan halételt szeretnék nektek bemutatni, melynek elkészítésében fő szerepet játszik a sör, ezzel is növelve élvezeti és kuriózum értékét.

A szépen előkészített afrikai harcsa szeletek
Sárgarépát vékony csíkokra, a vöröshagymát kockára vágunk
Vajat olvasztunk
Rátesszük először a hagymát…
… majd a sárgarépával pirítjuk pár percig, utána félretesszük
Vajból és lisztből világos rántást készítünk, sörrel felöntjük, habverővel csomómenetesre keverjük
Kiforraljuk, beletesszük a zöldségeket…
… citromkarikát, babérlevelet, szegfűszeget
Sózunk
Egy kiskanál bors, majd 30 percig lassú tűzön főzzük
Miközben fő, rozskenyér szeleteket vágunk
Héját levágjuk
Kockára vágjuk, összeturmixoljuk
A levet leszűrjük, a zöldségeket külön rakjuk
A leszűrt lébe citromlevet facsarunk
Belekeverjük a rozskenyeret…
… a mazsolát…
… és a mandulát
Tepsibe helyezzük a harcsaszeleteket
A sörös finomsággal leöntjük a harcsát
Sütőben 180 C°-on 30 perc alatt készre pároljuk
Főtt, cikkekre vágott sós burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk

Jó étvágyat kívánok!

Írta: Kun Balázs

Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.