Baráti találkozó a vízparton

Baráti találkozó a vízparton

A nosztalgia érzése kap el, amikor belekezdek e kiskorpádi horgászat történetének elmesélésébe. A horgászat apropója egy – azt gondolom – már-már hagyománnyá váló bojlis baráti peca, amelyet immáron 3. éve Somogy vármegyében hozunk össze Kiskorpádon, a Kiskorpádi Szigetestavon. Az időpont kora tavaszra, történetesen április 1-jére esett. A 3 évvel ezelőtti sikereken felbuzdulva, hasonlóan sikeres fogásokat remélve érkeztünk meg a vízpartra. Általános érvényű, hogy ebben az időszakban a hidegebb víz miatt a halak zöme a tó első felében helyezkedi el. Az általam választott hely viszont a 3. állás volt, amelyet mi csak úgy hívunk és úgy tekintünk rá, mint a tó „autópályája”. A tó első és hátsó feléből a halak ezen az álláson átúszva változtatják helyüket a mély és sekély részek között. A döntésem hátterében egy hal megfogásának reménye lapult. Ez a hal nem más volt, mint Szili.

A túrám célhala, Szili, akivel 3 évvel ezelőtt egyszer már összefutottunk

Fontos megjegyeznem, hogy jelenleg a tó legnagyobb haláról van szó. Kemény fába vágtam a fejszémet, de nagy önbizalommal és ötletekkel telve vágtam neki a horgászatnak. Az első nappal számomra túl sok élménnyel nem szolgált halfogás téren, nem úgy, mint a srácoknak, akik közül Gabi barátom egy szép koival indította a pecáját:

Gabi barátom egy pompás koi ponttyal

Bár a nappali órák csendesen teltek, az első éjszakám mozgalmassá vált, rögtön megfogtam koi rekordomat:

Kezemben koi rekordom
Egy újabb gyönyörűség
Egy gyönyörű lineár spanyolos, aki ghosty beütéssel is rendelkezett. Azt hiszem, erre mondjuk mindig, hogy ez is Koiország. Egy csoda ez a hal
Nehéz betelni ezekkel a fogásokkal

Kissé gyűrötten, de jó hangulatban kezdtem meg a második napot, hiszen már az első éjszaka 4 darab hallal büszkélkedhettem.
Írok pár sort az etetésről is, amelyet itt szinte minden alkalommal alkalmazok. Pelletek, micro pelletek, kisebb méretű bojlik és különféle adalékanyagok – ezeket hoztam magammal most is. Pár gondolatot engedjetek meg nekem az új nagypontyos bojlicsaláddal kapcsolatban, amely nem más, mint a Krill Force. Ez egy hideg vízre optimalizált, magas halliszt és krill-liszt tartalmú termék. Ezen a pecán az Indian Spice és a Hot Spice ízeknek köszönhettem a sikereimet. Bőven hoztam magammal bag mixet is, ami ezen a vízen egy olyan plusz, ami döntően befolyásolhatja a horgászatunk kimenetelét. Köztudott, hogy igazán rafinált, okos halak lakják a tavat, minden trükköt be kell vetni, hogy sikeresek lehessünk.

Haldorádó Max Motion Carp Pelletek és a Ronnie Rig Pop Upok. A fűszeres ízek kifejezetten ízlettek a halaknak
Etetésem alapja mindvégig a Krill Force PVA Bag Mix volt
Behúzásra készen

A második nap délutánján Novák Dávid barátommal kiegészülve a nap fénypontjaként nekiálltam egy vörös boros marhapörköltnek, amely a sötétedés közeledtével el is készült.

Készült egy marhapörkölt – igyekeztem szakács szerepkörben is helytállni

Botjaim újfent a helyükre kerültek. A hely jobb oldalán elhelyezkedő sarok volt az a pont, amelyet az első perctől kezdve 16 és 20 mm-es Krill Force Indian Spice bojlival etettem. Ezt a spotot végig meghorgásztam, mindig volt itt végszerelékem, hiszen Szilit innen egyszer már sikerült becserkészni. Épphogy éjfélt ütött az óra, és már is megérkezett a következő hal:

Ő itt Odett. Ezt a halat most már másodjára tarthattam a kezemben. Legalább akkora élmény volt most, mint amikor először találkoztunk

Sok-sok újdonság lapult a táskámban, de fontosnak tartottam, hogy legyen nálam a jól bevált dolgok közül is. Ilyennek számít ezen a tavon a Haldorádó Legend Pellet Wafter Édes Ananász és Tüzes Ponty változata. Ennek is köszönhettem a második kapást ezen az éjjelen, amely óriási csatát eredményezett, melynek végén egy 20 kilogramm feletti halat pillanthattam meg, aki nem más volt, mint a tó egyik ikonikus nagy hala, Csabi:

Fox Inline Edges ólom és a hajszálelőkén a Tüzes Ponty Legend Wafter
Idei első kiskorpádi túrámon ismét sikerült egy 20 kilogramm feletti halat megfognom. Óriási élmény volt a fárasztás minden perce. Komoly skalpot gyűjtöttem be vele

Hihetetlen boldog és büszke voltam az újabb nap reggelén.

A nagy pontyok kedvence lesz ez a bojli, ez már most körvonalazódik. Ez nem más, mint a Krill Force Indian Spice

Egy közös reggeli keretein belül osztottuk meg a gondolatainkat a srácokkal.

A természetben minden finomabb, tartja a mondás. Csak megerősíteni tudom ezt a kijelentést

Bevallom őszintén, hogy mióta megjelent a Monster család, számomra a Monster Magnum csalik használata szinte elengedhetetlenné vált. A 2025-ben megjelenő újdonságok között egy új ízvilág is bekerült a szortimentbe, a Tonhal & Szúnyoglárva. A Kiskorpádi Szigetestó nyüzsög a szúnyoglárvákban, ezzel is egy nagyon komoly táplálékbázist biztosít az itt élő halaknak. Evidensnek éreztem, hogy hozok magammal erre a túrára ebből a csaliból is. Örömmel jelenthetem, nem is nagyon bántam ezt meg, hiszen halaim 80%-át ezzel a csalival fogtam. Személyes tapasztalataimat megosztva írom le ezt most nektek, hiszen az eddig megszokott Monster Magnumok állaga kapcsán azt mondhattam el, hogy egy igazán masszív (de jól oldódó) külső réteggel és egy roppant kemény belső maggal rendelkeztek. A Tonhal & Szúnyoglárva ízesítésű viszont gyorsabb oldódású és valamivel puhább belső szerkezetű csali, és ennek ebben a hidegnek mondható vízben nagy hasznát vettem. 

A túra csalija, a 2025-ös újdonság: Monster Magnum Tonhal & Szúnyoglárva ízesítésben
Művészi fotón a túra csalija és a nyerő felkínálás

Dávid, ha már megérkezett, igyekezett stílusosan bemutatkozni. Ő az, aki a tó királyát, Djangót egymás után 2 évben is sikeresen partra terelte.
A fárasztás 30. perce körül egy hófehér test kezdett körvonalazódni. Sokunkban megfogalmazódott a gondolat: „lehetséges, hogy harmadjára is Django van a horgon?”. Kőkemény csata után szákba került a hal, és eldőlt, nem a tó nagy szelleme az. Viszont stílszerűen egy bomba hal, egy szellem töves, aki nem más, mint Sheriff:

Idén sem maradhatott el a csapatkép a srácokkal. Külön öröm, hogy egy ilyen különleges hal apropóján jött ez most össze

Nagy volt az öröm, csodás hal került a fotóalbumba. Az ünneplést parádés grillezés követte. Tekintsetek meg pár képet ezekről a pompás ételekről:

Hagyomány már nálunk a grillen sült hús. Finomabbnál finomabb falatok készültek Novák Dávid barátom jóvoltából
Nem mondanám szokványosnak, de most bográcsban sült a krumpli
Az évszaknak megfelelően összedobtunk egy tavaszi friss salátát is

Újabb este, újabb reményekkel:

Éjszakai fények és a botok beélesítve
Termetes pikkelyes a kezemben
Peti nagy kedvencei a spanyol mintás pontyok. Természetesen ezen a pecán is jutott neki belőlük

Jól indult az este, hiszen Rokolya Peti barátomnak jött egy parádés spanyol pikkelyes. Később, mikor már jócskán benne voltunk az éjszakában, jelzőm hihetetlenül erős, húzós kapást közvetített. Kirohantam a botokhoz, de a hal addigra már egy jó nagy kört leírva igyekezett meglépni. Ekkor éreztem is már egyből, hogy egy jó hallal lesz dolgom. Közel 1 órás küzdelem árán szákba tereltem túrám második hatalmas pontyát. Nem szeretek tippelgetni és nem is nagyon szoktam dobálózni felelőtlenül számokkal, de itt azonnal tudtam, hogy melyik hallal van dolgom, így a hal súlya már nem volt kérdés. Igen, megvan a pecám második 20 kiló feletti pontya! A hal pedig nem volt más, mint Peti egyik keresztgyermeke, a masszív és zömök, erőtől duzzadó Rocky.

Túrám második nagy pontya. Több szempontból is különleges ez a fogás számomra, amiről az írásban igyekszem részletesen is szót ejteni
Peti készült egy pompás pezsgővel. Hála istennek volt okunk ünneplésre is
Botjaim a reggeli fényváltásban
Tapintani lehetett a csendet

Peti és Attila úgy döntött, hogy cserkelő horgászatra indulva áteveznek a tó hátsó részébe, a sekély részre, aminek elég gyorsan meg is lett az eredménye:

Peti úgy döntött, kereső útra indul, aminek ő lett az eredménye…
… és ő…
… meg ő…
… meg persze ő is

Azt hiszem, hogy ezt hívják tökéletes helyváltoztatásnak. Bravó, Peti!!!
Ezután a nappali órák újfent jó alkalmat biztosítottak különféle szabadidős tevékenységek űzésére, ennek keretében készült pár kép a helyről, a ruházatomról és kiegészítőimről, amelyek a kényelmemet és a megfelelő komfortérzetet biztosították ezen a horgászaton:

A hűvös esték megkövetelték a már-már télies öltözetet
A szívemnek legkedvesebb címer
Ezen a horgászaton a Fitohorm Autóháztól kapott ruhadaraboknak is jó hasznát vettem, amit innen is nagyon köszönök
Nagy álmom volt egy kényelmes és strapabíró fotel beszerzése. A Nash Indulgence Moon Chair minden igényt kiszolgál
Felső kategória, top minőség
Fontos kellék a botok kivilágításához…
… a Nash Powerbanx Dome Lite
Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
Tavaszi este a Kiskorpádi Szigetestavon

A srácokkal együtt töltött utolsó napot megkezdve már a reggeli órákban érezhető volt, hogy a közeledő hideg front erősen rá fogja nyomni a bélyegét a fogásokra. Ennek megfelelően már nem is sikerült sok halat a merítőkbe terelni, viszont itt az általános érvényű, hogy ha halunk van, abban bármikor benne van akár egy élet fogása is. Ők jutottak nekünk az utolsó napra:

Ati egy gyönyörű spanyol mintás ponttyal. Gratulálok, cimbora!
Csodás teremtmény. Jó kezekben a jövő ezen a tavon
A spanyol mintás pontyok sora ebben a tóban kifogyhatatlan

Eljött az este és vele a vacsoraidő. Ugye nem gondolta senki sem komolyan, hogy ha Kiskorpád, akkor a Borostyán Vendéglő magyaros pizzája kimaradhat? Természetesen a válasz a „nem!”:

Kiskorpádi „numero uno” pizza, csak a szokásos ízek

Gyorsan eltelt ez az 5 nap, a társaság útra kelt, ami jelen esetben engem nem érintett, hiszen abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az írásaimból már jól ismert, hű társam, Tiszai Andris és a közös barátaink érkeztek utánunk. Kihasználva a lehetőséget két éjszakát lent maradtam, amiből egyet pihenéssel töltöttem. Van olyan peca, ami ezt az áldozatot megköveteli, így ezt láttam helyesnek. Erre a maradék kis időre is jutott viszont egy gyönyörű hal számomra, ezt a kereső botomnak köszönhettem. Andrisék viszont szebbnél szebb halakkal gazdagodtak, ezekből párat megosztok most veletek:

Egy újabb különleges példány, egy kék hátú koi a napfényben. Utolsó halam erősen stílusosra sikeredett Koiországból
Ő itt Hópihe. Fehér alapon spanyol mintás koi, Ákos kezében. Tökéletes hal
Sok koit láttam már, de a fehér színűek talán a legkülönlegesebbek. Zalán szerencsés volt, neki jutott egy ezen a túrán. Nagy gratula érte!
Peti sem maradhatott ki a sorból. Egy gyönyörű koit zsákmányolt ezen a pecán
Jó barátom, Andris és 20 kilogramm feletti fogása. Nem sokat teketóriázott és egy keresztelő keretén belül a Ruby nevet adta e csodás halnak

A gyönyörű kék hátú koi megfogásához az is kellett, hogy fél napra megüresedett a 4. állás. Igyekeztem is élni a lehetőséggel:

Kereső botom kapásra vár

Az utolsó este vacsorájáról Ákos chef, a másnapi reggeliről Peti és jómagam gondoskodtunk:

Frissen készült hagymalekvár
Szürke marha húspogácsák a sütőlapon
Utolsó simítások
Szürke marha burger, hagymalekvárral, házi szósszal Ákos Chef módra
Egy tartalmas reggeli a hazaút előtt

Nem igazán hittem, hogy az utolsó reggelre mínusz fokok lesznek, mégis bekövetkezett…

Az éjszakai mínuszok megtették a hatásukat…
Az utolsó reggelre a hőmérő becsúszott 0 fok alá

Összefoglalva a dolgokat, annyit tudok nektek most írni, hogy a megfogott halakon túl több olyan pozitív dolognak is tudtam örülni, amik a jövőre nézve is fontosak lehetnek számomra. Ebből is első körben kiemelem a Krill Force család szinte összes tagját, valamint a Haldorádó Monster Magnum Tonhal & Szúnyoglárva csalit, amely ezen a pecán nekem minden előzetes elvárásomat felülmúlta.
Köszönök mindent, Kiskorpád, ismét kegyes voltál hozzám! Köszönet jár barátaimnak, hogy ilyen tartalmas napokat tudtunk magunk mögött, a Fitohorm Autóháznak és természetesen a Haldorádónak a támogatásért.
Még mielőtt elköszönnék egy záró képpel, egy utolsó kérésem van hozzátok. Írásaim mellett igyekszem rövid videók formájában is megörökíteni az egyes horgászataimat, amit Tiktokon tudtok megtekinteni az alábbi profilon: erikthedevil88888
Kérem, hogy nézzétek meg a videókat!

Remek társaság!

Írta: Ördög Erik
Képek: Rokolya Péter, Kiskorpádi Szigetes tó, Tiszai András, Ördög Erik

Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2025 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.