Bácsbokodi pontyok

Bácsbokodi pontyok

Vannak vizek, melyek különleges helyet töltenek be a horgász szívében. Számomra a Bácsbokodi Felső-tó pontosan ilyen, hiszen mindig nagy örömmel fogadnak a helyiek, csodálatos környezetben tölthetem szabadidőmet és nem utolsósorban olyan meseszép pontyok kerülhetnek horogra, melyeknek nemigen akad párjuk.

A 2019-es év nagy változást hozott a Haldorádó Carp Team történetében. Teljesen átalakult és megújult bojlis palettánk, számos remek újdonság látott napvilágot, azonban a bojlik és minden más mögött számos teszt is volt, hiszen csak azok a termékek kerülhettek forgalomba, melyekkel többször is sikereket értünk el. Többek között ezen a remek egyesületi tavon is sokat próbálgattam a csalikat megjelenésük előtt. Ha egy ilyen tavon is nagy kedvvel fogyasztják ezeket a bojlikat a pontyok, ahol gyakorta találkoznak kukoricával, akkor a „bojlis” tavakon is megeszik ezeket. Így tökéletes pálya ez a tesztelgetésre.

Egy hely, ahol mindig otthon vagyok

Minimális magot szoktam használni horgászataim során. Leginkább az első napon, napokban szoktam főként tigrismogyorót és kendermagot szórni a bojli mellé, hogy kicsit behúzzam a halakat, ráirányítsam a figyelmet az etetésemre, aztán jöhet a szelektálás. Ehhez tökéletesen megfelelnek a 24 mm-es bojlik. Nem ész nélkül szórva, csak „pötyögtetve”, halanként 10-15 szem elegendő.

Górcső alatt a 2019-es újdonságok

4 napos horgászatom első napján fogtam több pontyot 5 és 10 kg között, majd jött egy kis csend, melynek csattanójaként megfogtam a tó ékkövét és egyik legöregebb lakóját, Búbost! Mindig vannak halak, melyekre különösen fáj a fogam, ha egyet kívánhattam volna, hogy melyik halat szeretném a legjobban megfogni tavaly, akkor ő lett volna az! Igazi öreg pocakos, mely sok mindent látott már, nem könnyű horogra csalni, de az új 24 mm-es Spicy Red Liver bojli neki is megtetszett! Az elmúlt években kitapasztaltam egyébként, hogy ezen a tavon a fűszeres bojlit szeretik a legjobban a halak, így kizárólag a Spicy Red Liver bojlival horgásztam végig a 4 napot. A fűszeres ízek egyébként egész évben eredményesek szinte mindenhol!

Az örök favorit Spicy Red Liver bojlinak szenteltem ezt a túrát
A megújult pop-upok különböző méretben és megnövelt felhajtóerővel kerülnek forgalomba
A stick mixek és az additivek minden horgászaton ott vannak velem
Kedvenc hóember előkém sikere az egyszerűségben rejlik
Egy szép tükrössel nyitottam a horgászatot
Egy kisebb társa folytatta a sort
Micsoda úszók!
Tenyérnyi mellúszó
A tó öreg lakója, Búbos

A hátralevő napokban kizárólag tő-és nyurgapontyokat fogtam, és egyik sem volt 10 kg alatt. Egyértelműen megmutatkozott a bojli szelektív hatása, illetve az, hogy elhagytam a magokat. Elképesztő erővel és szépséggel bírnak ezek a halak, szinte mind egyívású, mintha testvérek lennének. Úgy gondolom, a képek önmagukért beszélnek, milyen igazi őserőket sikerült horogra csalni!

A folytatásban a pikkelyes pontyoké lett a főszerep
Hibátlan, vaskos…
… kagylófaló szájjal rendelkezett mindegyik
Micsoda propeller!
A horgászat legnagyobb pikkelyese
A legszebb tőponty
Gyönyörű színekben pompázik minden hal Bácsbokodon
Búcsú pontyom

Mint mindig, most is köszönettel tartozom az egyesület oszlopos tagjainak: Aladics Lászlónak, Dancsó Antalnak és Ujobbágy Istvánnak! Amint láthattátok ebben az írásban is, kivételesen szép halak lakják a tavat, a legtöbb nem, vagy ritkán kerültek korábban horogra, és mindenki nagyon vigyáz rájuk. Őszintén ajánlom minden hozzám hasonló felfogású horgásznak, hogy látogasson el Bácsbokodra, hiszen olyan halakkal hozhatja össze a sors, melyre egész életében emlékezni fog, és itt tisztelettel megkérek mindenkit, hogy nagyon vigyázzon ezekre a csodás élőlényekre és a környezetre, mert ez a hely valóban egy ékszerdoboz! Egy hely, ahova mindig örömmel érkezem és feledhetetlen élményekkel távozom…

Fotók: Kieta Bettina

Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.