Mióta megjelent a spiccbotos busahorgászatról szóló filmem és írásom, többen is jeleztétek, hogy jó lenne ezt a fajta horgászatot amur- és pontyhorgászat során is bemutatni. Természetesen engem nem kell sokat győzködni, ha egy számomra új és izgalmas módszerről van szó, így a megfelelő hely felderítése után már be is terveztük a forgatást. Tisztában vagyok vele, hogy ez a távolról jött technika megosztja a hazai pecásokat, de az aggályokat ezzel az írással és filmmel szeretném most kicsit szétoszlatni.
Kifejezetten keresem azokat a kevésbé ismert vagy gyakorta teljesen ismeretlen hazai és külföldi vízterületeket, amelyek még nincsenek „felkapva”. A kockázat sokkal nagyobb az ilyen helyeken, hiszen gyakorta azt sem lehet tudni biztosan, hogy mi lakik bennük. De egy ilyen helyen becserkészett, elsőként megfogott, érintetlen hal számomra sokkal nagyobb kihívást és örömet ad, mint amikor már sokadik vagyok a sorban…
A horog felszerelésünk utolsó és egyben az egyik legfontosabb alkotóeleme! Az új By Döme TEAM FEEDER horogcsaládba összegyűjtöttük azokat a legnépszerűbb és „legfogósabb” modelleket, amelyek kialakítása, formája, hegykiképzése évtizedek óta bizonyítja megbízhatóságát. Van ezek között mikro szakállas és szakáll nélküli változat is, valamint keszeg- és pontyhorgászathoz egyaránt alkalmas modell. És ez csak a kezdet, a választékot folyamatosan bővítjük majd!
A TTX - kukoricapogácsa a leggyakrabban használt adalékanyag, ami megfordul a horgászboltok polcain. Ez a kukoricaolaj préselése után fennmaradt melléktermék fantasztikusan erős kukorica ízt hordoz magában. A Haldorádó TTX közepesen nagy darabokra „törve” kerül a felhasználók elé. A kukoricapogácsát leggyakrabban vízzel, vagy aromával öntjük fel, majd hagyjuk, hogy a nagyobb darabok is teljesen szétázzanak, és alkalmassá váljon a pép arra, hogy száraz etetőanyagunkhoz téve beállítsuk annak nedvességtartalmát. 3 kiló száraz etetőanyaghoz kb. 0,5-1 kilónyi TTX a megfelelő adagolás. Ha a TTX-et folyékony aromába áztatjuk, garantáltan jelentősen megnő az aroma hatásának tartóssága. 1 tasak TTX-hez 1 liter folyadékot öntsünk minimum, hogy 20-30 perc alatt kellően felpuhulhasson. Ha kevesebb vizet teszünk hozzá, akkor akár önmagában is használható, vagy szemes takarmány bejuttatása során kötőanyagként használható. Elsősorban ponty horgászatánál van jelentősége, de a keszeges kajákat is kisimítja és egyenletesebbé teszi a kukoricapogácsa.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A TTX - kukoricapogácsa a leggyakrabban használt adalékanyag, ami megfordul a horgászboltok polcain. Ez a kukoricaolaj préselése után fennmaradt melléktermék fantasztikusan erős kukorica ízt hordoz magában. A Haldorádó TTX közepesen nagy darabokra „törve” kerül a felhasználók elé. A kukoricapogácsát leggyakrabban vízzel, vagy aromával öntjük fel, majd hagyjuk, hogy a nagyobb darabok is teljesen szétázzanak, és alkalmassá váljon a pép arra, hogy száraz etetőanyagunkhoz téve beállítsuk annak nedvességtartalmát. 3 kiló száraz etetőanyaghoz kb. 0,5-1 kilónyi TTX a megfelelő adagolás. Ha a TTX-et folyékony aromába áztatjuk, garantáltan jelentősen megnő az aroma hatásának tartóssága. 1 tasak TTX-hez 1 liter folyadékot öntsünk minimum, hogy 20-30 perc alatt kellően felpuhulhasson. Ha kevesebb vizet teszünk hozzá, akkor akár önmagában is használható, vagy szemes takarmány bejuttatása során kötőanyagként használható. Elsősorban ponty horgászatánál van jelentősége, de a keszeges kajákat is kisimítja és egyenletesebbé teszi a kukoricapogácsa.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.