Amur
Catch date:
2013-05-20 13:30:00
Weather:
Clear
Day period: Daytime
Day period: Daytime
Fisherman:
kotyszabi
Catch place:
Tordasi Horgászcentrum
Weight:
8.7 kg
Bait: kukorica + pellet
Method: feeder
Method: feeder
Details
A helyi horgászboltos lelkesen ajánlott figyelmembe egy eddig számomra is ismeretlen helyet Tordason!
Pünkösd lévén kapóra jött, hiszen a család apraja és nagyja is talált magának elfoglaltságot, sőt még a horgászatot is kielégíti számomra, így már minden adott volt a közös családi kiruccanáshoz.
Én hajnalban már útra keltem és 6 kor a jegyváltást követően pakoltam, szereltem, kevertem, etettem és megkezdtem a horgászatot.
Pontyívás idején nem bíztam semmi sem a véletlenre, ezért elsősorban a tok és amurok voltak a célhalak, bár a hidegfront nem volt éppen a segítségemre. Utólag persze a fene se tudja, hogy ez az időjárás már mit tud befolyásolni...
Bár a Haldorádó kínálatában nem találom már a Nagy Amur etetőt, a helyi boltban még akadt belőle 2 zacskó, így magamhoz vételeztem és 1 kg-ot bekevertem és ízesítettem Nagy Amur aroma tuninggal.
A másik keverék pelletes fekete 1 kg és fél doboz Fekete Gyémántból tevődött össze.
A horgászatra mind a két végszereléken a Special Round 2XL kosarakat használtam, melybe erjesztett tejsavas kukorica került. Alját és a tetejét pedig a fent leírt etetőanyagokkal zártam le. 6-6 dobással alapoztam.
A két végtelenül lágy bot amit használtam:
Amuros etetés: Spro Avontage Method feeder 360MH
Pelletes fekete etetés: Spro Special Pellet Feeder 330M by D.G.
Mindkét boton 20-as főzsinórt használtam. Az előke 12 cm hosszú 0.10-es fonott zsinórból készült, melyre a Gamakatsu 2263NS A1-Hard - 8 méretű horog került.
A parton lévő horgászok többsége megúszta kapás nélkül a napot, míg nekem sikerült 6 kapásból 5 halat matracra fektetni.
Egy amurom fárasztás közben, a szákolás előtt ment el, míg a második, akit már matracra segítettem a fotózás előtt gondolt egyet és egy farokcsapással vissza jutott éltető elemébe. Fotó és mérlegelés így elmaradt.
A harmadik halam egy tok hal lett és tanulva az előző sikertelen fotózásból messzebb raktuk matracra a halat, így a mérleg és a fotó is elkészülhetett.
A nap halát azonban 2 szem Magyar Betyár Red Tuning pellet és 1 szem tejsavas kukorica adta. A közel 30 perces fárasztásom és egész napos kitartásom megkoronázására sikerült megszákolni a 8700 gramm súlyú amurt, mellyel egy közel 10 éves rekordomat döntöttem meg, így ennél már nem is kellett több a napba.
A délutánt még két kis ponty tette teljessé.
Ajánlom mindenkinek ezt az újjá éledő tavat.
Szabi